Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Putte vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Putte? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en regel je al vanaf €65,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn immens veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Putte en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-putte

Zonnescherm laten plaatsen in Putte

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Putte door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker de installatie op de goede manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je gemakkelijk bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Putte en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur installeert het zonneschermen of de duettes zoals afgesproken. Toets of het netjes is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Putte

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Putte is geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €475 en €2925. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende systemen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Let op: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen schommelen tussen de €925 tot zo’n €2150.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven bedragen tussen de €325 tot zo’n €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Putte komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De totale investeringen schommelen tussen de €200 – €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen schommelen tussen de €330 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Putte.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven bedragen tussen de €750 tot €1800.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Putte: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten bedragen tussen de €320 en €850. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, gemakkelijk zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam en de duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €47,50 tot €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Putte: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijzen van €110 tot wel €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €62,5 tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Putte: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als bijv. kunststof, aluminium, bamboe, stof, PVC. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op onkosten van €65 tot +/- €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. stof, pvc, aluminium, hout, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Putte op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij om en nabij de €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Putte zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor, voorzethor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75 en kunnen oplopen tot €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende zaken: het model, type materiaal, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Putte in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2050
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1250
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €145
Lamellen100 x 250 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke winkel heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Putte. In de volgende tabel bespreken we een toelichting op de populairste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, IKEA, Praxis en Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint, Bece, Husol & Swela, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Woensdrecht

Goedkope zonwering kopen in Putte? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bieden wij bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook installateurs en verkopers in Hoogerheide, De Heen en Huijbergen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw woning hangt af van het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Putte?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte tarieven hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €255 op basis van één kozijn. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een instap-rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €780). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €125 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Putte?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Putte. Hierbij komt een lokale installateur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de zonwering op de goede manier vastzetten. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4645

Plaats een reactie