Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zaltbommel vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Zaltbommel? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Een goedkoop systeem is er al voor €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende oplossing. Via onze site check je een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens check je een kostenindicatie en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Zaltbommel (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-zaltbommel

Zonnescherm laten plaatsen in Zaltbommel

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zaltbommel middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het systeem degelijk aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en leukste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Zaltbommel en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De monteur installeert het zonneschermen of de duettes zoals jij dat wilt. Controleer of alles juist is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Zaltbommel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zaltbommel is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse varianten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in velerlei vormen en maten. De kosten variëren tussen de €475 tot wel €2900. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen keuzes.

Laten monteren van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen komen uit tussen de €875 tot €2000.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €475 en €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Zaltbommel komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven variëren tussen de €350 tot zo’n €1025.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen zo tussen de €370 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Zaltbommel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Adviezen over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven variëren tussen de €660 t/m €1825.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Zaltbommel: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen variëren tussen de €370 en €900. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €52,50 – €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zaltbommel: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en rustieke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie onkosten van €90 tot zo’n €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met onkosten van €50 tot wel €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Zaltbommel: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel dessins en materialen als kunststof, hout, aluminium, PVC, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijs van €85 tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, aluminium, stof, pvc, bamboe. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zaltbommel op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij zo’n €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Zaltbommel bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €87,5 en lopen op tot €675.

 • Breed inzetbaar: draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: het soort model, materiaaltypes, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zaltbommel in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2350
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€365 – €1525
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €165
Lamellen200 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zaltbommel. Hieronder bekijk je een overzicht met de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Gamma en FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Zie ook: Husol, Roma, Deponti, Toppoint, Novoferm, Bece en Schlappi, Milano, Lumenguard, Copaco, Swela, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Zaltbommel

Goedkope zonwering kopen in Zaltbommel? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder delen we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Maasdriel, Sint-Michielsgestel en Vught.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Zaltbommel?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De actuele kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €220 per raam. In het geval van een terraszonwering betaal je al snel €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een instap-rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €805). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zaltbommel?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Zaltbommel. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige monteur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het systeem op de juiste manier aanbrengen. Op die manier ben je verzekerd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5300, 5301, 5302Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie