Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Brakel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Brakel? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. Tevens win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan de wereld aan verschillende modellen. Via onze site check je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Brakel (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-brakel

Zonnescherm laten plaatsen in Brakel

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Brakel via een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type systeem past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Brakel en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist levert het knikarmscherm of de plissés op de gewenste manier. Controleer of de totale constructie correct is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Brakel

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Brakel is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige varianten zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €200 – €2825. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest handige keuzes.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Tip: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven liggen zo tussen de €875 tot zo’n €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven komen uit tussen de €375 en €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Brakel is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De onkosten schommelen tussen de €300 en €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €340 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Brakel.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het huis. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De tarieven schommelen tussen de €720 – €1850.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Brakel: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen tussen de €310 en €800. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te installeren, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €60,00 en €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Brakel: heel simpel zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een luxe en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan prijzen van €95 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie onkosten van €50 tot wel €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Brakel: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit gigantisch veel systemen en materialen zoals bijv. stof, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een kostenplaatje van €82,5 tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals kunststof, hout, pvc, stof, aluminium. Perfect voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Brakel voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij om en nabij de €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Brakel bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij zo’n €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere opties: de productcategorie, de materiaalkeuze, de afmetingen en de bedieningsopties. In het volgende schema vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Brakel in mei 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1525
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €145
Lamellen200 x 200 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €330
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Brakel. In de onderstaande tabel tref je een toelichting op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, IKEA & Bol.com, FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido.
 • Zie ook: Roma, Husol, Deponti, Weinor, Toppoint, Bece & Swela, Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Zaltbommel

Goedkope zonwering kopen in Brakel? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna bekijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vind je ook monteurs en shops in Esch, Poederoijen en Liempde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We delen nu de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering is afhankelijk van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in veel kleuren, prints en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Brakel?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De normale prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €220 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je al snel €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €815). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, type materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Brakel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Brakel. In dat geval komt in gediplomeerde professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het systeem op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5306

Plaats een reactie