Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Groenekan vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Groenekan? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan ontzettend veel verschillende combinaties. Op dit portaal check je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij doorzoek je de huidige tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Groenekan en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-groenekan

Zonnescherm laten plaatsen in Groenekan

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Groenekan middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Groenekan en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De specialist plaatst het knikarmscherm of de shutters zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Groenekan

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Groenekan werkt het beste om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot €2725. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire types.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Tip: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten schommelen tussen de €925 t/m €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten variëren tussen de €325 tot wel €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Groenekan is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen komen uit tussen de €325 tot €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijzen liggen tussen de €270 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Groenekan.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Details over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van woningen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven bedragen tussen de €660 tot €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Groenekan: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €360 tot €925. Bijgaand bespreken we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische en de duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €57,50 – €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Groenekan: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie kosten van €100 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €52,5 tot +/- €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Groenekan: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals bijv. aluminium, bamboe, hout, kunststof, stof. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een tarief van €80 tot zo’n €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, hout, stof, bamboe, pvc. Praktisch voor grote ramen en matchen goed met een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij €60 en kunnen oplopen tot €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Groenekan op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, valramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij zo’n €450 en lopen op tot €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Groenekan bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij zo’n €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal opties: het type systeem, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het schema hieronder bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Groenekan in mei 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€380 – €1550
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €160
Lamellen100 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Groenekan. In de tabel hierna vind je informatie over de populairste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach & Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Roma, Toppoint, Deponti, Husol, Novoferm, Weinor en Milano, Copaco, Swela, Dickson, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom De Bilt

Goedkope zonwering kopen in Groenekan? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna vergelijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site kom je ook in contact met installateurs en showrooms in Bilthoven, Maartensdijk en Den Dolder.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in veel kleuren, stoffen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Groenekan?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De huidige prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €285 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €840). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €125 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, het soort materiaal, designs en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Groenekan?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Groenekan. In die situaties komt een lokale expert die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de producten fatsoenlijk bevestigen. Dankzij deze service ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger is acceptabel, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3737

Plaats een reactie