Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Giesbeek vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Giesbeek? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om je woning koel te houden. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende toepassingen. Op deze pagina check je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze vind je een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Giesbeek en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-giesbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Giesbeek

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Giesbeek via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat alles juist opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Giesbeek en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De specialist levert het zonneschermen of de lamellen zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Giesbeek

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Giesbeek werkt erg goed om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel artikelen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot wel €2725. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene keuzes.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten schommelen tussen de €900 tot wel €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen liggen tussen de €400 tot zo’n €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Giesbeek is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De kosten schommelen tussen de €400 – €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €340 – €1475 voor rolluiken bestellen in Giesbeek.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze hebben invloed op de sfeer van het huis. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen variëren tussen de €610 tot wel €1675.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Giesbeek: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten schommelen tussen de €340 tot €875. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, verduisterende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €45,00 tot €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Giesbeek: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Assortiment in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en rustieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan prijsindicaties van €95 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €65 tot wel €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Giesbeek: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen als bijv. PVC, bamboe, kunststof, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €85 tot +/- €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals aluminium, pvc, stof, kunststof, hout. Geschikt voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Giesbeek direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als valramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Giesbeek zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Deze variant weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De onkosten beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draairaam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal keuzes: het type systeem, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Giesbeek in juni 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1600
Screenstot 400 cm breed€260 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €175
Lamellen100 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €280
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Giesbeek. In het schema hierna tonen wij een toelichting op de beste verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Toppoint, Deponti, Husol, Weinor & Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson, Copaco, Milano.

Zonwering experts in regio van Zevenaar

Goedkope zonwering kopen in Giesbeek? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder tref je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker ontdek je ook monteurs en winkels in Leuvenheim, Lathum en Tonden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, prints en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Giesbeek?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De normale investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €225 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering betaal je om en nabij de €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een instap-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €775). Budget soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €140 op basis van 1 raam). De totale prijzen hangen af van: de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, designs en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Giesbeek?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Giesbeek. Hierbij komt er een capabele monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de zonwering fatsoenlijk monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6987

Plaats een reactie