Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zoeterwoude vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Zoeterwoude? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse combinaties. Op dit portaal bieden we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook bekijk je de huidige tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Zoeterwoude en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-zoeterwoude

Zonnescherm laten plaatsen in Zoeterwoude

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zoeterwoude via een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product juist opgehangen wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig leveranciers uit de buurt. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Zoeterwoude en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De monteur levert het knikarmscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Zoeterwoude

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zoeterwoude werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 tot €2675. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische toepassingen.

Bestellen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Let op: dit model kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties bedragen tussen de €850 en €2175.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten bedragen tussen de €450 tot €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Zoeterwoude is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven variëren tussen de €275 tot zo’n €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je behoudt jouw privacy.

Nieuwe rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten liggen zo tussen de €320 – €1250 voor rolluiken bestellen in Zoeterwoude.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van woningen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €600 tot €1825.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Zoeterwoude: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen schommelen tussen de €350 – €875. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €62,50 tot €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zoeterwoude: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en unieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een prijs van €105 tot €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijsindicaties van €50 oplopend tot €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Zoeterwoude: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten mega veel soorten en materialen zoals onder andere bamboe, aluminium, kunststof, hout, stof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een tarief van €65 tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. aluminium, kunststof, hout, bamboe, pvc. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij circa €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Zoeterwoude op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij zo’n €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Zoeterwoude zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van allerlei zaken: het model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het volgende blokje bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zoeterwoude in mei 2024.

Type zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1600
Screens3 – 4 meter breed€290 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1400
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €160
Lamellen200 x 200 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zoeterwoude. Hierna bespreken we informatie over de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Praxis, Hubo & Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti & Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Zoeterwoude

Goedkope zonwering kopen in Zoeterwoude? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder bieden wij gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vind je ook leveranciers en winkels in Alphen aan den Rijn, Leiderdorp en Oegstgeest.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Zoeterwoude?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €240 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een normaal rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €825). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €105 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: het product, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, motiefjes en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Zoeterwoude?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Zoeterwoude. Hierbij komt er een lokale expert die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het model op de juiste manier bevestigen. Op die manier ben je verzekerd van optimale zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens starten bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2380, 2381, 2382Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie