Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Moerkapelle vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Moerkapelle? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om de zon en warmte te weren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn enorm veel diverse oplossing. Op deze pagina delen we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook doorzoek je gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Moerkapelle en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-moerkapelle

Zonnescherm laten plaatsen in Moerkapelle

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Moerkapelle door een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het systeem goed gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Moerkapelle en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De monteur levert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Loop na of het netjes is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Moerkapelle

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Moerkapelle is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende toepassingen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €375 tot wel €2750. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest gekozen keuzes.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven bedragen tussen de €850 tot wel €2075.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Moerkapelle is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven komen uit tussen de €400 tot zo’n €1150.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €320 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Moerkapelle.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan de sfeer van woonhuizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten liggen tussen de €640 en €1600.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Moerkapelle: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €380 en €950. In het onderstaande stuk lees je informatie over de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te bevestigen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €62,50 tot €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Moerkapelle: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met prijzen van €115 tot +/- €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijs van €52,5 tot zo’n €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Moerkapelle: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen zoals bamboe, PVC, aluminium, stof, hout. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een tarief van €77,5 oplopend tot €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van bamboe, aluminium, pvc, stof, kunststof. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €70 en kunnen oplopen tot €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Moerkapelle inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Moerkapelle bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, rolhor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief weert ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen beginnen bij €85 en kunnen oplopen tot €625.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, schuifraam, valraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere keuzes: het type systeem, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de bediening. Hierna bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Moerkapelle in april 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1525
Screenstot 4 meter breed€260 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Moerkapelle. In het volgende blokje bieden wij een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach & FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Andere merken: Weinor, Bece, Husol, Deponti, Roma, Toppoint en Swela, Sunway, Dickson, Lumenguard, Copaco, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Zuidplas

Goedkope zonwering kopen in Moerkapelle? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook montagebedrijven en verkopers in s-Gravenzande, Zevenhuizen en Benthuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Markiezen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, stoffen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Moerkapelle?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De normale kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Zonnescreens €200 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een normaal rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €810). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €110 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de maximale lengte, bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Moerkapelle?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Moerkapelle. In dat geval komt in lokale expert die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het model op de juiste manier bevestigen. Zo profiteer je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2750, 2751, 2752

Plaats een reactie