Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wateren vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Wateren? Zonwering is er voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit enorm veel afzonderlijke soorten. Via onze site kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je een indicatie van de kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Wateren en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

  • Een aangename temperatuur in huis.
  • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
  • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
  • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
  • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-wateren

Zonnescherm laten plaatsen in Wateren

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wateren door een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm degelijk aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

  1. Kies een systeem

    De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

  2. Breedte en lengte opmeten

    Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

  3. Handmatige of elektrische bediening

    Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

  4. Aanbieders vergelijken

    Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wateren en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

  5. Installatie

    Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De specialist levert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Test of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Wateren

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wateren wordt met name toegepast om de warmte uit je huis te houden. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 tot wel €2500. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest verkochte toepassingen.

Bestellen van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €875 tot wel €2275.

  • Perfect voor terraszonwering.
  • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
  • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen komen uit tussen de €450 t/m €1275.

  • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
  • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
  • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Wateren is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot wel €1050.

  • Bedekt het hele raam.
  • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
  • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten schommelen tussen de €340 – €1475 voor rolluiken bestellen in Wateren.

  • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
  • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
  • Werkt inbraakwerend.

Korte info over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de ambiance van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen liggen zo tussen de €620 tot zo’n €1875.

  • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
  • Je blijft een deel van het zicht houden.
  • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

  • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
  • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
  • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Wateren: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €310 en €925. In het boxje hieronder beoordelen we de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te bevestigen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €65,00 – €165.

  • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Wateren: heel simpel zelf op te hangen.
  • Te bestellen in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en rustieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht prijsindicaties van €115 tot wel €300.

  • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
  • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
  • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan kosten van €62,5 tot wel €160.

  • Een subtiel product voor ieder raam.
  • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
  • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Wateren: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten oneindig veel systemen en materialen als onder andere bamboe, stof, aluminium, PVC, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met prijzen van €82,5 tot €200.

  • Houd de warmte uitstekend tegen.
  • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
  • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals bamboe, aluminium, pvc, hout, kunststof. Praktisch voor grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

  • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
  • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Wateren voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, dakramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €440 en kunnen oplopen tot €900.

  • Verhogen de waarde van de woning.
  • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
  • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wateren bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, inzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €87,5 en lopen op tot €750.

  • Breed inzetbaar: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam.
  • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
  • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere opties: het soort systeem, het materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wateren in april 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2000
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €150
Lamellen100 x 50 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €240
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €300
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wateren. In het volgende schema delen we details over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

  • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
  • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
  • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
  • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
  • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
  • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
  • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
  • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
  • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
  • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
  • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
  • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Gamma, Hubo en Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
  • Andere merken: Novoferm, Roma, Deponti, Husol, Bece, Weinor & Lumenguard, Dickson, Schlappi, Sunway, Copaco, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Wateren? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site kom je ook in contact met installatiepartners en verkopers in Waskemeer, Oude Willem en Donkerbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

  • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
  • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
  • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
  • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
  • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
  • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
  • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in diverse kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wateren?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Zonnescreens €280 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een instap-rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €765). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €140 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, motiefjes en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wateren?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Wateren. Hierbij komt er een gespecialiseerde expert die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert de producten volgens de documentatie monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8438

Plaats een reactie