Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Anderen vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Anderen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan gigantisch veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop doorzoek je de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Anderen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-anderen

Zonnescherm laten plaatsen in Anderen

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Anderen via een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat de installatie degelijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je heel eenvoudig vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Anderen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De professional plaatst het zonneschermen of de plissés zoals gewenst. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Anderen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Anderen is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot wel €2500. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest geziene systemen.

Bestellen van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €875 t/m €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten komen uit tussen de €350 en €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Anderen is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €375 tot zo’n €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven variëren tussen de €300 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Anderen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Nieuwe markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van woningen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties bedragen tussen de €620 en €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Anderen: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €360 tot €925. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest populaire types.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, simpel te monteren, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in verscheidene kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €55,00 en €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Anderen: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en brocante uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht kosten van €100 tot zo’n €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een tarief van €50 oplopend tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Anderen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse soorten en materialen als bijv. hout, aluminium, PVC, kunststof, bamboe. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie prijsindicaties van €85 tot zo’n €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals bamboe, pvc, stof, aluminium, hout. Ideaal voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Anderen met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten vanaf €480 en lopen op tot €950.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Anderen zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal thema’s: het type systeem, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In het volgende blokje vergelijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Anderen in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1300
Screenstot 4 meter breed€270 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€300 – €1325
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €140
Lamellen250 x 150 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€115 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Anderen. In de volgende tabel bespreken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Weinor, Novoferm, Bece, Roma en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Swela, Milano, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Anderen? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bekijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en shops in Gasselte, Gasteren en Eext.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We delen nu de mooiste zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de raamgrootte, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Anderen?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €270 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €790). Voordelige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale lengte, soort bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Anderen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Anderen. In dat geval komt in gespecialiseerde installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hierna zal de installateur het model vakkundig ophangen. Op die manier ben je zeker van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9465

Plaats een reactie