Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gasselte vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Gasselte? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €87,50. Buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben tientallen verschillende combinaties. Via onze site vind je een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop bekijk je gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Gasselte en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-gasselte

Zonnescherm laten plaatsen in Gasselte

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Gasselte door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het systeem goed opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gasselte en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De installateur monteert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Gasselte

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Gasselte is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende artikelen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 t/m €2750. In het stukje hierna bespreken we de beste types.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen variëren tussen de €825 tot wel €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen tussen de €300 tot €1375.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Gasselte is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 – €1125.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven schommelen tussen de €300 – €1325 voor rolluiken bestellen in Gasselte.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het gebouw. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten bedragen tussen de €750 t/m €1925.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Gasselte: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €320 – €825. Bijgaand leggen we alles uit over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te monteren, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, verduisterende, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €47,50 en €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gasselte: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met tarieven van €115 oplopend tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een kostenplaatje van €50 tot +/- €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Gasselte: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen als bijv. bamboe, kunststof, hout, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een tarief van €80 oplopend tot €260.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals hout, pvc, kunststof, aluminium, stof. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij zo’n €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Gasselte voor een unieke uitstraling

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Gasselte zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, rolhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei factoren: de productcategorie, de materiaaltypes, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het overzicht hierna tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gasselte in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€850 – €2300
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1425
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €150
Lamellen180 x 180 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 breed€125 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gasselte. In de volgende tabel bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA, Karwei & Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Deponti, Novoferm, Roma, Toppoint, Husol, Bece & Dickson, Lumenguard, Copaco, Milano, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Gasselte? Zoeken naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel vergelijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website ontdek je ook installatiepartners en bedrijven in Balloo, Eext en Balloërveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We delen nu de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, dessins en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Gasselte?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De actuele onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Zonnescreens €275 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €825). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, motiefjes en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Gasselte?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Gasselte. In dat geval komt in gediplomeerde expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het product degelijk monteren. Dankzij de montageservice ben je zeker van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9462

Plaats een reactie