Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eext vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Eext? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Het is er al vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende producten. Via onze site delen we een concreet advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bieden we de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Eext en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-eext

Zonnescherm laten plaatsen in Eext

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Eext door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de goede manier opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je razendsnel vakmannen uit de buurt. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type product geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Eext en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf monteert de screens of de houten jaloezieën zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Eext

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Eext is de meest efficiënte manier om de temperatuur in de woning te beperken. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €325 t/m €2600. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de beste keuzes.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Advies: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €875 tot zo’n €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties schommelen tussen de €450 tot wel €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Eext is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De normale prijzen variëren tussen de €375 tot wel €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Ook schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen variëren tussen de €270 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Eext.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Nieuwe markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het pand. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten schommelen tussen de €660 tot €1850.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Eext: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten komen uit tussen de €390 – €825. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, snel en simpel te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €47,50 tot €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eext: heel simpel zelf te monteren.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en rustieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een prijskaartje van €110 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een tarief van €55 tot zo’n €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Eext: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, hout, stof, kunststof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een tarief van €85 tot wel €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. kunststof, pvc, aluminium, bamboe, hout. Geschikt voor grote ramen en passen perfect bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Eext voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals dakramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De kosten starten bij gemiddeld €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eext zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, plissé hor, rolhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij €65 en kunnen oplopen tot €675.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal thema’s: het soort model, het gewenste materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eext in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1425
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1250
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €170
Lamellen150 x 100 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Eext. In de tabel hieronder bespreken we informatie over de grootste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, IKEA, Karwei & Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Husol, Novoferm, Bece, Deponti en Milano, Sunway, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Eext? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bespreken we contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Balloërveld, Eexterzandvoort en Gieten.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We delen nu de beste zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Eext?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €650. Buitenscreens €285 per raam / kozijn. Bij een terrasscherm betaal je al snel €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een basis rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €840). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €145 per kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de grootte (lengte en breedte), bediening, het gewenste materiaal, dessins en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Eext?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Eext. Hierbij komt een ervaren monteur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het model op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met stang of band is werkbaar, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9463

Plaats een reactie