Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eexterzandvoort vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Eexterzandvoort? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal verstrekken we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook doorzoek je gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Eexterzandvoort en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-eexterzandvoort

Zonnescherm laten plaatsen in Eexterzandvoort

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Eexterzandvoort door een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de goede manier aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel vakmannen in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Eexterzandvoort en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De montage-specialist levert het uitvalscherm of de jaloezieën zoals besproken. Controleer of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Eexterzandvoort

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Eexterzandvoort is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse dessins en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot €2775. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene keuzes.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Let op: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven bedragen tussen de €900 tot €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten komen uit tussen de €475 tot zo’n €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Eexterzandvoort is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen schommelen tussen de €325 tot €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties bedragen tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Eexterzandvoort.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van woningen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen liggen tussen de €650 tot wel €1925.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een goede temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Eexterzandvoort: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €360 en €975. In de box hieronder beoordelen we de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €50,00 en €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eexterzandvoort: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen bieden een knusse en unieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een tarief van €90 tot wel €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Eexterzandvoort: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten oneindig veel soorten en materialen als bijv. bamboe, PVC, kunststof, hout, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan prijsindicaties van €70 tot €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van hout, stof, aluminium, kunststof, pvc. Ideaal voor hoge / grote ramen en bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Eexterzandvoort op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, dakramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Eexterzandvoort zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, lamellenhor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei factoren: het soort model, het soort materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna vind je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Eexterzandvoort in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2050
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1200
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €150
Lamellen100 x 50 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €300
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Eexterzandvoort. In de tabel hierna delen we informatie over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, IKEA en Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, FonQ.
 • Zie ook: Weinor, Novoferm, Deponti, Toppoint, Roma, Husol & Swela, Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in regio van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Eexterzandvoort? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder vergelijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website check je ook monteurs en showrooms in Gieten, Anderen en Gasselte.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in verschillende kleuren, stoffen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Eexterzandvoort?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard investeringen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €225 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een instap-rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €760). Voordelige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per raampartij). De totale tarieven hangen af van: het model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, designs en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Eexterzandvoort?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Eexterzandvoort. In die situaties komt een lokale vakman die ieder raam opmeet aan huis. Vervolgens kan de monteur de producten op de juiste wijze vastzetten. Op die manier ben je zeker van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger of band werkt prima, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9464

Plaats een reactie