Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oud Annerveen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Oud Annerveen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Mogelijk win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke oplossing. Via onze site doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze check je een indicatie van de kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Oud Annerveen en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-oud-annerveen

Zonnescherm laten plaatsen in Oud Annerveen

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oud Annerveen middels een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe experts uit de buurt. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Oud Annerveen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De professional hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Oud Annerveen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Oud Annerveen is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele varianten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende prints en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 t/m €2750. In het stukje hierna lees je informatie over de meest verkochte types.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten variëren tussen de €925 t/m €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €400 tot €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Oud Annerveen is onmisbaar als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten bedragen tussen de €400 tot zo’n €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven komen uit tussen de €350 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Oud Annerveen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Tips voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen tussen de €720 tot €1825.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oud Annerveen: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten liggen zo tussen de €390 tot €850. In de box hieronder behandelen we de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in honderden dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €57,50 – €165.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oud Annerveen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een tarief van €95 tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €65 tot wel €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Oud Annerveen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel modellen en materialen zoals onder andere PVC, aluminium, bamboe, hout, stof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €77,5 tot zo’n €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van kunststof, aluminium, hout, stof, bamboe. Praktisch voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Oud Annerveen direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij circa €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oud Annerveen zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, inzethor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten bij gemiddeld €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 hangen af van allerlei factoren: het artikel, het soort materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oud Annerveen in juli 2024.

Soort zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2050
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1325
Screenstot 400 cm breed€280 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €160
Lamellen200 x 200 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €380
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oud Annerveen. In het schema hierna vind je een aanvulling op de meest gekozen merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma & Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Formido, Bol.com.
 • Overweeg ook: Bece, Toppoint, Roma, Novoferm, Deponti, Husol en Milano, Dickson, Sunway, Swela, Schlappi, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Oud Annerveen? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje vergelijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vind je ook monteurs en bedrijven in Muntendam, Spijkerboor en Meeden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest ideale soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, modellen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Oud Annerveen?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Zonnescreens €225 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm betaal je om en nabij de €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een standaard rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €775). Betaalbare producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €135 per raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Oud Annerveen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Oud Annerveen. Er komt dan een deskundige expert die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het model fatsoenlijk ophangen. Dankzij deze service geniet je van goede zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger is op zich ok, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9655

Plaats een reactie