Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Balloërveld vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Balloërveld? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Goede buitenzonwering als een markies is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse oplossing. Via deze website geven we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Balloërveld en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-balloerveld

Zonnescherm laten plaatsen in Balloërveld

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Balloërveld via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem juist aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Balloërveld en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of alles juist is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Offerte op maat van raambekleders in Balloërveld

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Balloërveld is het meest effectief om je woning wat te verkoelen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere modellen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei materialen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 en €2575. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte toepassingen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Let op: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten schommelen tussen de €875 en €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten schommelen tussen de €325 tot €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Balloërveld is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €350 en €1050.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €300 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Balloërveld.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten komen uit tussen de €720 – €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Balloërveld: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten schommelen tussen de €350 en €850. Bijgaand leggen we alles uit over de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €47,50 – €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Balloërveld: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en unieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €115 oplopend tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een prijs van €60 tot €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Balloërveld: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel systemen en materialen als o.a. bamboe, kunststof, hout, stof, PVC. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijs van €65 tot €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, stof, pvc, aluminium. Geschikt voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Balloërveld voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, valramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Balloërveld zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, vast raam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse factoren: het type model, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Balloërveld in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2300
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €150
Lamellen150 x 100 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Balloërveld. In het volgende blokje vind je een toelichting op de populairste merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Andere merken: Bece, Deponti, Novoferm, Husol, Weinor, Roma & Lumenguard, Milano, Copaco, Swela, Dickson, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Balloërveld? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna vind je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met monteurs en showrooms in Eleveld, Gieten en Deurze.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We delen nu de meest populaire zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in veel kleuren, modellen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Balloërveld?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €225 per raam / kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een basis rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €750). Voordelige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €130 per raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, designs en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Balloërveld?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Balloërveld. Hierbij komt er een lokale installateur die ieder raam bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het systeem op de goede manier monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9459

Plaats een reactie