Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gieten vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Gieten? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen geeft een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan diverse combinaties. Op deze pagina bieden we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Gieten en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-gieten

Zonnescherm laten plaatsen in Gieten

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Gieten via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat alles op de goede manier bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en handigste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Gieten en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. Het installatiebedrijf installeert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Gieten

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Gieten is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 – €2825. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest geziene toepassingen.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €800 tot wel €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €350 – €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Gieten is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen tussen de €275 – €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De onkosten liggen zo tussen de €310 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Gieten.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van woonhuizen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven liggen tussen de €710 en €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Gieten: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen variëren tussen de €350 tot €800. In de box hieronder bespreken we de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en de duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €47,50 – €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gieten: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en authentieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met tarieven van €95 oplopend tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met prijsindicaties van €60 tot zo’n €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Gieten: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit tientallen vormen en materialen zoals PVC, kunststof, bamboe, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een tarief van €72,5 tot +/- €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van kunststof, aluminium, bamboe, stof, pvc. Geschikt voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij circa €55 en kunnen oplopen tot €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Gieten op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij zo’n €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gieten zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, hordeur, voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten beginnen bij €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €500.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, uitzetraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse thema’s: het soort systeem, het gewenste materiaal, de maximale breedte en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Gieten in juli 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2125
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1475
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €165
Lamellen100 x 50 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €210
Plisségordijnen170 cm breed€110 – €310
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Gieten. In het schema hierna tref je een toelichting op de populairste merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis & Formido, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Overweeg ook: Bece, Weinor, Roma, Novoferm, Husol, Deponti & Schlappi, Lumenguard, Swela, Sunway, Dickson, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Gieten? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel tonen wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site bekijk je ook leveranciers en verkooppunten in Deurze, Gasselte en Balloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, vormen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Gieten?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte onkosten vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Screens €270 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €820). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €115 per raampartij). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Gieten?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Gieten. Er komt dan een gespecialiseerde vakman die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hierna zal de expert de zonwering op de goede manier bevestigen. Zo geniet je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met een handslinger is op zich ok, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9460, 9461

Plaats een reactie