Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spijkerboor vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Spijkerboor? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal verstrekken we een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij check je een kostenindicatie en namen van lokale zonwering specialisten in Spijkerboor en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-spijkerboor

Zonnescherm laten plaatsen in Spijkerboor

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Spijkerboor door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de juiste wijze opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type systeem past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Spijkerboor en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De specialist plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Spijkerboor

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Spijkerboor is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in talloze kleuren en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 en €2850. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische modellen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €850 en €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten liggen zo tussen de €425 tot wel €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Spijkerboor is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten schommelen tussen de €325 – €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Spijkerboor.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Praktische markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij monumenten. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten schommelen tussen de €710 – €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Spijkerboor: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €380 tot €850. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de veelbesproken types.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei soorten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, elektrische en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €47,50 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spijkerboor: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en unieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €110 tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan onkosten van €57,5 oplopend tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Spijkerboor: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. In het assortiment zitten tientallen kleuren en materialen als onder andere stof, hout, aluminium, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een prijskaartje van €72,5 tot zo’n €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals pvc, bamboe, kunststof, stof, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij gemiddeld €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Spijkerboor voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Spijkerboor zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere opties: het model, de materiaaltypes, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Spijkerboor in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2225
Uitvalschermtot 4 meter breed€390 – €1300
Screenstot 4 meter breed€260 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €175
Lamellen200 x 250 cm€80 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Spijkerboor. In het overzicht hierna bekijk je een overzicht met de grootste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis en Bol.com, Wehkamp, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Check ook: Roma, Toppoint, Deponti, Weinor, Bece, Husol & Lumenguard, Milano, Schlappi, Sunway, Copaco, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Spijkerboor? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna verstrekken we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal ontdek je ook installatiepartners en showrooms in Meeden, Nieuw Annerveen en Annerveenschekanaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, stoffen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Spijkerboor?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €270 per raam. Kies je voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €765). Budget binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Spijkerboor?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Spijkerboor. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten op de juiste wijze bevestigen. Zo geniet je van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt prima, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken en schermen beginnen bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9656

Plaats een reactie