Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Balloo vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Balloo? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €72,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke producten. Op deze pagina bieden we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop vind je gemiddelde kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Balloo en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-balloo

Zonnescherm laten plaatsen in Balloo

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Balloo via een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem fatsoenlijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van de screens of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Balloo en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf installeert het uitvalscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Loop na of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Balloo

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Balloo is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere opties zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €225 en €2600. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest bekende types.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Disclaimer: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen variëren tussen de €800 t/m €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties bedragen tussen de €475 – €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Balloo biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven komen uit tussen de €325 tot €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties liggen zo tussen de €340 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Balloo.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van woonhuizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen komen uit tussen de €620 – €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Balloo: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen bedragen tussen de €320 – €950. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €62,50 tot €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Balloo: voor iedereen zelf te monteren.
 • Assortiment in interessante stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en unieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €100 tot +/- €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €62,5 tot +/- €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Balloo: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen als stof, kunststof, PVC, aluminium, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijzen van €67,5 tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, aluminium, kunststof, hout, stof. Handig voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij gemiddeld €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Balloo op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij gemiddeld €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €910.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Balloo zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei onderdelen: het type product, het materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. Hieronder tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Balloo in juli 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2150
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€390 – €1600
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €150
Lamellen200 x 200 cm€60 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €350
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Balloo. In het schema hierna tonen wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hubo, Praxis en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Weinor, Bece, Novoferm, Roma, Toppoint, Deponti en Copaco, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Swela, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Balloo? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna delen we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook monteurs en shops in Geelbroek, Balloërveld en Eleveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van het soort raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, prints en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Balloo?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Zonnescreens €265 per raam. Kies je voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een basis rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €820). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €135 per raampartij). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de afmetingen, bediening, het soort materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Balloo?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Balloo. Hierbij komt een lokale monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten vakkundig aanbrengen. Dankzij deze service geniet je van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9458

Plaats een reactie