Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nooitgedacht vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Nooitgedacht? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is ideaal om de zon en warmte te weren. Vaak behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform bieden we een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij verstrekken we de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Nooitgedacht en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-nooitgedacht

Zonnescherm laten plaatsen in Nooitgedacht

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Nooitgedacht door een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type product je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nooitgedacht en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. Het installatiebedrijf levert de screens of gordijnen zoals besproken. Loop na of het product goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Nooitgedacht

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Nooitgedacht is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse prints en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 en €2500. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne modellen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Let op: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties liggen zo tussen de €925 t/m €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €300 tot zo’n €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Nooitgedacht is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten liggen tussen de €350 tot zo’n €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen variëren tussen de €360 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Nooitgedacht.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Investeren in markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze hebben invloed op de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten liggen zo tussen de €730 tot zo’n €1600.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Nooitgedacht: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven schommelen tussen de €330 en €950. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €62,50 tot €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nooitgedacht: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen geven een knusse en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met onkosten van €100 tot €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een tarief van €52,5 oplopend tot €150.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Nooitgedacht: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit mega veel systemen en materialen zoals hout, aluminium, kunststof, stof, PVC. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan tarieven van €65 tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van pvc, aluminium, kunststof, bamboe, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €65 en lopen op tot €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Nooitgedacht professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij zo’n €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nooitgedacht zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het artikel, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nooitgedacht in mei 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€810 – €2375
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€290 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€315 – €1250
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €165
Lamellen200 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nooitgedacht. In de tabel hierna delen we een aanvulling op de grootste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach, Gamma en Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Zie ook: Roma, Husol, Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm en Lumenguard, Schlappi, Sunway, Swela, Copaco, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Nooitgedacht? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema verstrekken we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook installatiepartners en shops in Amen, Rolde en Papenvoort.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest populaire zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, modellen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nooitgedacht?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De verwachte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €245 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €815). Voordelige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), bediening, materiaaltypes, kleur en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Nooitgedacht?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Nooitgedacht. In die situaties komt een capabele vakman die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten juist vastzetten. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9449

Plaats een reactie