Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vredenheim vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Vredenheim? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €50,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Eveneens biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn immens veel diverse toepassingen. Op dit portaal geven we een uitgebreide uitleg waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens delen we gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Vredenheim (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-vredenheim

Zonnescherm laten plaatsen in Vredenheim

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vredenheim middels een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Vredenheim en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. Het installatiebedrijf plaatst het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer of het netjes is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Vredenheim

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Vredenheim is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende modellen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €450 – €2925. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest geziene types.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €925 t/m €2125.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven komen uit tussen de €425 en €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Vredenheim is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €300 tot zo’n €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijzen bedragen tussen de €300 en €1450 voor rolluiken bestellen in Vredenheim.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het huis. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De kosten bedragen tussen de €640 en €1750.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Vredenheim: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €320 tot €800. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, simpel te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €65,00 en €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vredenheim: voor iedereen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met tarieven van €100 tot zo’n €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met onkosten van €55 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Vredenheim: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen als onder andere hout, bamboe, PVC, kunststof, stof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een tarief van €85 tot wel €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals stof, hout, aluminium, kunststof, pvc. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten vanaf €80 en kunnen oplopen tot €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vredenheim met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Vredenheim bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij circa €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende factoren: het soort systeem, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. Hieronder tonen wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vredenheim in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€830 – €2025
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€315 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €155
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €380
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Vredenheim. In de tabel hieronder tref je een toelichting op de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei en Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Roma, Weinor, Bece, Deponti, Novoferm en Milano, Dickson, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Vredenheim? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje bekijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vind je ook fabrikanten en showrooms in Elp, Amen en Schoonloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We delen nu de meest ideale zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie hangt af van het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in veel kleuren, modellen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Vredenheim?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Screens €260 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een normaal rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €770). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, de materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Vredenheim?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Vredenheim. Hierbij komt er een gespecialiseerde installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten vakkundig aanbrengen. Op die manier heb je gegarandeerd optimale zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9445

Plaats een reactie