Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Houtigehage vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Houtigehage? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is praktisch om zonnestralen te weren. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan immens veel verschillende oplossing. Via deze website verstrekken we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop verstrekken we gemiddelde tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Houtigehage en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-houtigehage

Zonnescherm laten plaatsen in Houtigehage

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Houtigehage via een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het product juist vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je snel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Houtigehage en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De installateur hangt het zonneschermen of de plissés zoals jij dat wilt. Loop na of het product goed is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Houtigehage

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Houtigehage is geschikt om je woning wat te verkoelen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 en €2650. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest handige types.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Let op: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen liggen tussen de €800 tot €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties liggen zo tussen de €450 tot wel €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Houtigehage is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot wel €1150.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven komen uit tussen de €320 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Houtigehage.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Praktische markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden de uitstraling van het pand. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen tussen de €690 tot zo’n €1675.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Houtigehage: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen schommelen tussen de €370 en €875. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €52,50 – €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Houtigehage: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijs van €100 tot +/- €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met een prijskaartje van €55 tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Houtigehage: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen als o.a. hout, kunststof, stof, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie prijzen van €70 tot zo’n €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, bamboe, pvc, aluminium, stof. Perfect voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Houtigehage vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kosten starten bij om en nabij de €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Houtigehage zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Te monteren op: uitzetraam, vast raam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere zaken: het type product, de materiaaltypes, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Houtigehage in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1550
Screenstot 4 meter breed€280 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €155
Lamellen180 x 180 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €300
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Houtigehage. Hierna bieden wij uitleg over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis & Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Toppoint, Weinor, Roma, Deponti en Swela, Sunway, Dickson, Schlappi, Milano, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Smallingerland

Goedkope zonwering kopen in Houtigehage? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje bekijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vind je ook leveranciers en winkels in De Tike, Surhuisterveen en Rottevalle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, designs en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Houtigehage?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale tarieven vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €270 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €600). Een instap-rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €790). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Houtigehage?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Houtigehage. In die situaties komt een gediplomeerde expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de zonwering op de goede manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9223

Plaats een reactie