Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordeinde vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Noordeinde? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €65,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Daarnaast win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel diverse soorten. Op dit platform delen we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens doorzoek je een indicatie van de kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Noordeinde en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-noordeinde

Zonnescherm laten plaatsen in Noordeinde

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordeinde via een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste wijze aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en praktische optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Noordeinde en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De specialist hangt het zonneschermen of de plissés zoals overeengekomen. Loop na of het volgens de handleiding is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Noordeinde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Noordeinde is de meest efficiënte manier om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in allerlei materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €400 en €2725. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten liggen zo tussen de €850 t/m €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het biedt veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €325 – €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kan goed tegen een stootje.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Noordeinde is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €225 en €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties schommelen tussen de €310 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Noordeinde.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten liggen tussen de €740 en €1800.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Noordeinde: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten bedragen tussen de €390 en €925. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in verschillende dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €55,00 – €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordeinde: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en authentieke ambiance aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €90 tot zo’n €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met prijzen van €60 tot zo’n €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Noordeinde: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse systemen en materialen als hout, aluminium, bamboe, kunststof, PVC. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een prijs van €75 tot €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, bamboe, aluminium, stof, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij gemiddeld €55 en kunnen oplopen tot €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Noordeinde op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij zo’n €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Noordeinde zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei zaken: het model, het materiaal, het formaat en het soort bediening. In de onderstaande tabel delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Noordeinde in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€820 – €2300
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €140
Lamellen200 x 200 cm€45 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €350
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Noordeinde. In het schema hierna vind je details over de grootste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Praxis, Hornbach & Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Toppoint, Weinor, Novoferm, Roma, Husol, Deponti & Swela, Milano, Sunway, Schlappi, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in regio van Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Noordeinde? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker check je ook fabrikanten en bedrijven in Purmer, West-Graftdijk en De Rijp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Noordeinde?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De actuele investeringen hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €575. Zonnescreens €225 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een basis rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €775). Budget binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de maximale breedte, bediening, het soort materiaal, dessins en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Noordeinde?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Noordeinde. Hierbij komt een deskundige expert die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het systeem vakkundig monteren. Op die manier profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met stang of band is voldoende, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1485

Plaats een reactie