Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ursem vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Ursem? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt het beste om de zon en warmte te weren. Vaak win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke systemen. Via onze site doorzoek je een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij geven we gemiddelde kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Ursem en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-ursem

Zonnescherm laten plaatsen in Ursem

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Ursem door een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het scherm juist vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ursem en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De montage-specialist installeert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals afgesproken. Test of alles juist is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Ursem

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ursem is het meest doeltreffend om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele producten zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 t/m €2625. In de koopgids hierna behandelen we de meest geziene producten.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Advies: het doek kan beschadigen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €925 tot wel €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 tot wel €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kan goed tegen een stootje.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Ursem komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen variëren tussen de €275 en €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €290 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Ursem.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Nieuwe markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden het karakter van van woonhuizen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven liggen tussen de €610 en €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Ursem: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen tussen de €340 tot €975. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €55,00 – €150.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ursem: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €90 tot €300.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht tarieven van €55 tot €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Ursem: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden diverse modellen en materialen als onder andere stof, PVC, kunststof, bamboe, aluminium. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een kostenplaatje van €80 tot +/- €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals pvc, hout, bamboe, stof, kunststof. Ideaal voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij circa €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Ursem met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, valramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij zo’n €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Ursem zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €525.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei opties: het model, de materiaaltypes, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ursem in april 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2350
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1575
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €165
Lamellen100 x 50 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 breed€125 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ursem. In het overzicht hierna vergelijk je een overzicht met de populairste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma en Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Deponti, Toppoint, Weinor, Novoferm, Roma, Husol en Schlappi, Milano, Swela, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts in regio van Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Ursem? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bieden wij adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook leveranciers en showrooms in Schermerhorn, Berkhout en Spierdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering types per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ursem?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De huidige prijzen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €200 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €500. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €750). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €145 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleur en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Ursem?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Ursem. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde monteur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het zonnescherm volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met slinger is op zich ok, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1636, 1646

Plaats een reactie