Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bornwird vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Bornwird? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Ook behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan immens veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast check je gemiddelde tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Bornwird en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-bornwird

Zonnescherm laten plaatsen in Bornwird

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Bornwird middels een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de goede manier aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je snel leveranciers in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Bornwird en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De professional monteert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals besproken. Controleer of het netjes is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Bornwird

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bornwird is praktisch om de zon en warmte te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €2950. In het stukje hierna delen we veel info over de meest bekende oplossingen.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Tip: het scherm kan vies worden door regen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2225.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven bedragen tussen de €475 tot zo’n €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Bornwird komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen tussen de €250 tot wel €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties liggen tussen de €340 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Bornwird.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Tips voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan de authenticiteit van woningen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €730 t/m €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Bornwird: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen schommelen tussen de €320 en €925. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €52,50 en €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bornwird: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Te koop in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en landelijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan kosten van €105 tot wel €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijskaartje van €47,5 tot +/- €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Bornwird: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden ontzettend veel dessins en materialen zoals bijv. kunststof, hout, bamboe, aluminium, PVC. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een prijskaartje van €72,5 tot +/- €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van bamboe, stof, pvc, kunststof, aluminium. Toe te passen voor hoge / grote ramen en matchen goed met een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €65 en kunnen oplopen tot €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bornwird voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten vanaf €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bornwird zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende opties: de productcategorie, de materiaalkeuze, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bornwird in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1500
Screens300 cm – 400 cm breed€265 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1375
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €165
Lamellen250 x 150 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €320
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bornwird. In de volgende tabel tref je een overzicht met de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma en Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Check ook: Novoferm, Weinor, Bece, Toppoint, Deponti, Husol & Sunway, Milano, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Bornwird? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder bespreken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen ze je advies geven. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en shops in Brantgum, Hollum en Foudgum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bornwird?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Zonnescreens €220 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1075. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €800). Overige binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Bornwird?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Bornwird. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale vakman die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het systeem juist aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9156

Plaats een reactie