Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoenderloo vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Hoenderloo? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke modellen. Via onze site geven we een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens check je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Hoenderloo en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hoenderloo

Zonnescherm laten plaatsen in Hoenderloo

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoenderloo via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de goede manier vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hoenderloo en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of de lamellen zoals besproken. Controleer of het netjes is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Hoenderloo

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Hoenderloo wordt gebruikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2800. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de beste producten.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €800 tot zo’n €2050.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €450 – €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Hoenderloo is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De normale prijzen komen uit tussen de €350 tot €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Ontdek het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De totale investeringen liggen zo tussen de €250 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Hoenderloo.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €620 – €1750.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hoenderloo: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten schommelen tussen de €350 tot €875. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel op te hangen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €47,50 en €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoenderloo: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en huiselijke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een prijs van €95 tot +/- €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een tarief van €47,5 oplopend tot €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Hoenderloo: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten ontzettend veel kleuren en materialen als bamboe, hout, stof, PVC, kunststof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met tarieven van €70 oplopend tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals aluminium, hout, kunststof, pvc, bamboe. Praktisch voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Hoenderloo op maat geproduceerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij €420 en lopen op tot €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hoenderloo zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, voorzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere opties: de productcategorie, het soort materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hoenderloo in juni 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2300
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€360 – €1525
Screenstot 400 cm breed€260 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1425
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €175
Lamellen250 x 250 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hoenderloo. In de onderstaande tabel vergelijk je details over de grootste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Weinor, Bece, Novoferm, Roma, Deponti, Husol en Dickson, Milano, Lumenguard, Swela, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in regio van Apeldoorn

Goedkope zonwering kopen in Hoenderloo? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje delen we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site bekijk je ook installatiepartners en verkopers in Wenum Wiesel, Beekbergen en Hoog Soeren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, motiefjes en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Hoenderloo?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €210 per raam. Bij een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €815). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per raampartij). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Hoenderloo?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Hoenderloo. In dat geval komt in lokale monteur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hierna zal de monteur de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Dankzij de montageservice profiteer je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7350, 7351

Plaats een reactie