Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wenum Wiesel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Wenum Wiesel? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Via deze website verstrekken we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook check je een kostenindicatie en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Wenum Wiesel en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-wenum-wiesel

Zonnescherm laten plaatsen in Wenum Wiesel

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Wenum Wiesel via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm juist bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wenum Wiesel en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De specialist levert het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Wenum Wiesel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Wenum Wiesel werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel varianten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 en €2700. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest verkochte types.

Waarom kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Noemenswaardig: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen komen uit tussen de €900 en €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen zo tussen de €400 tot €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Wenum Wiesel biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €350 tot wel €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 type systemen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijzen bedragen tussen de €250 en €1400 voor rolluiken bestellen in Wenum Wiesel.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van luxe huizen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van huizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten liggen zo tussen de €600 – €1725.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Wenum Wiesel: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €320 – €825. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, dakraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €47,50 en €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wenum Wiesel: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een knusse en authentieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €100 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een prijskaartje van €47,5 oplopend tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Wenum Wiesel: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit diverse vormen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, stof, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan een prijs van €72,5 tot zo’n €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals stof, pvc, aluminium, hout, kunststof. Ideaal voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij gemiddeld €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Wenum Wiesel op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wenum Wiesel geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €70 en kunnen oplopen tot €700.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: het soort model, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hieronder tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wenum Wiesel in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2225
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1325
Screenstot 400 cm breed€265 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €170
Lamellen200 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wenum Wiesel. In het schema hierna vergelijk je een overzicht met de grootste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach en Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Toppoint, Bece, Novoferm, Roma, Weinor & Milano, Dickson, Sunway, Copaco, Swela, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Apeldoorn

Goedkope zonwering kopen in Wenum Wiesel? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bieden wij bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook montagepartners en shops in Gelselaar, Hoog Soeren en Beemte Broekland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: het type raam, de ligging van je huis, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in oneindig veel kleuren, designs en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wenum Wiesel?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde investeringen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €235 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een instap-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €820). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €145 op basis van 1 raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Wenum Wiesel?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Wenum Wiesel. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren montagepartner die de raampartij opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten op de juiste wijze monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met stang of band is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7345

Plaats een reactie