Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kootwijk vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Kootwijk? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Soms behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende modellen. Via deze website geven we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bieden we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Kootwijk en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-kootwijk

Zonnescherm laten plaatsen in Kootwijk

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Kootwijk via een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het systeem fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig bedrijven in de regio. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Kootwijk en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De vakman levert het zonnescherm, markiezen of de shutters op de gewenste manier. Test of het volgens de handleiding is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Inzicht in de kosten van raambekleders in Kootwijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Kootwijk is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende toepassingen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 – €2625. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire toepassingen.

Waarom kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven op het terras. Tip: dit model kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven liggen tussen de €900 en €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven schommelen tussen de €425 tot wel €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Kootwijk is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven liggen tussen de €350 en €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten komen uit tussen de €370 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Kootwijk.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Offerte voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven liggen zo tussen de €640 en €1750.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Kootwijk: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €320 en €925. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, dakraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €65,00 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kootwijk: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan prijsindicaties van €115 tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijzen van €62,5 tot +/- €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Kootwijk: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel dessins en materialen zoals stof, PVC, aluminium, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een kostenplaatje van €72,5 oplopend tot €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van bamboe, stof, kunststof, aluminium, pvc. Toe te passen voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten beginnen bij €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Kootwijk in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Kootwijk zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 hangen af van meerdere aspecten: het soort systeem, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. In de tabel hierna delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kootwijk in april 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2025
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1475
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1300
Rolgordijn120 x 100 cm€70 – €165
Lamellen250 x 250 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €260
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kootwijk. Hieronder vergelijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Gamma, Karwei & Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ.
 • Zie ook: Toppoint, Deponti, Husol, Bece, Novoferm, Weinor en Swela, Sunway, Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Barneveld

Goedkope zonwering kopen in Kootwijk? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna vind je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en showrooms in Eemdijk, Stroe en Soesterberg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest praktische soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, modellen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Kootwijk?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Zonnescreens €290 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een normaal rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €770). Budget producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €110 per kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en prints en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Kootwijk?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Kootwijk. In dat geval komt in gespecialiseerde montagepartner die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het product volgens de documentatie monteren. Zo geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3774, 3775

Plaats een reactie