Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Borger vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Borger? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €82,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Tevens realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke systemen. Via deze website geven we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij doorzoek je een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Borger en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-borger

Zonnescherm laten plaatsen in Borger

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Borger via een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het product volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je razendsnel specialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Borger en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De montage-specialist monteert de screens of de duettes op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het product goed is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Borger

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Borger werkt het beste om de warmte uit je huis te houden. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in allerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot wel €2675. In de koopgids hierna behandelen we de meest verkochte modellen.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Disclaimer: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen liggen tussen de €900 – €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten variëren tussen de €450 tot €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Borger biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 t/m €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten schommelen tussen de €270 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Borger.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen komen uit tussen de €630 en €1775.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Borger: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen zo tussen de €390 – €825. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, simpel te installeren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €55,00 en €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Borger: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan een prijs van €100 tot €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een prijs van €50 tot wel €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Borger: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel modellen en materialen als stof, kunststof, aluminium, PVC, hout. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met tarieven van €67,5 tot €200.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, pvc, hout, stof, aluminium. Perfect voor lange / grote ramen en bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Borger inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Borger zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, rolhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij circa €65 en lopen op tot €675.

 • Te monteren op: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal onderdelen: het type systeem, type materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Borger in juli 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2225
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1550
Screenstot 4 meter breed€280 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€315 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €155
Lamellen180 x 180 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Borger. In de tabel hieronder bekijk je een aanvulling op de meest gekozen merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach en Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Roma, Deponti, Novoferm, Bece, Weinor, Husol & Sunway, Milano, Dickson, Lumenguard, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Borger? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tonen wij gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Bronnegerveen, Drouwen en Bronneger.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, stoffen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Borger?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €270 op basis van één kozijn. Bij een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een basis rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €845). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; type systeem, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Borger?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Borger. Dan komt er een ervaren monteur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner het systeem fatsoenlijk bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met stang of band is werkbaar, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9530, 9531

Plaats een reactie