Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bronnegerveen vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Bronnegerveen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Soms geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke systemen. Op dit portaal vind je een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook doorzoek je de huidige tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Bronnegerveen en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-bronnegerveen

Zonnescherm laten plaatsen in Bronnegerveen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Bronnegerveen door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm goed opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk specialisten uit de buurt. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Bronnegerveen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf plaatst het zonneschermen of de lamellen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Bronnegerveen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bronnegerveen is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere opties zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in talloze prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €375 – €2725. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische modellen.

Koopgids terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Tip: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten schommelen tussen de €850 tot zo’n €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties liggen tussen de €400 tot wel €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Bronnegerveen biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €375 tot €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Het comfort van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten liggen tussen de €280 en €1425 voor rolluiken bestellen in Bronnegerveen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten variëren tussen de €620 en €1850.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Bronnegerveen: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €300 en €850. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, transparante, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €45,00 tot €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bronnegerveen: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te koop in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en landelijke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijs van €115 tot +/- €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijsindicaties van €60 tot wel €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Bronnegerveen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit mega veel systemen en materialen als onder andere aluminium, stof, PVC, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan onkosten van €85 tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. pvc, kunststof, hout, aluminium, stof. Geschikt voor hoge / grote ramen en matchen goed met een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij circa €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Bronnegerveen voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen beginnen bij circa €480 en kunnen oplopen tot €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bronnegerveen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van een aantal thema’s: het soort product, type materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. In de volgende tabel bespreken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bronnegerveen in mei 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2225
Uitvalschermtot 5 meter breed€395 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €160
Lamellen100 x 50 cm€80 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €240
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €350
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Bronnegerveen. In het volgende blokje vind je een toelichting op de grootste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach, IKEA en Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Zie ook: Husol, Deponti, Weinor, Toppoint, Novoferm, Bece & Schlappi, Copaco, Milano, Lumenguard, Swela, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Bronnegerveen? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema bekijk je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vergelijk je ook montagepartners en winkels in Drouwenermond, Bronneger en Buinerveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We delen nu de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, prints en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Bronnegerveen?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €625. Zonnescreens €265 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een standaard rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €845). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Bronnegerveen?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Bronnegerveen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele expert die ieder raam opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het systeem goed ophangen. Op die manier ben je zeker van goede zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met slinger of band werkt prima, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9526

Plaats een reactie