Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bronneger vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Bronneger? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt het beste om de zon en warmte te weren. Soms behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn bijzonder veel diverse systemen. Op deze pagina check je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze bekijk je een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Bronneger en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-bronneger

Zonnescherm laten plaatsen in Bronneger

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Bronneger door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat alles juist aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig specialisten uit de buurt. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Bronneger en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur hangt het zonneschermen of de shutters zoals overeengekomen. Check of het product goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang offerte van raambekleders in Bronneger

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bronneger wordt gebruikt om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere opties zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot €2775. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest geziene systemen.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Belangrijk: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten variëren tussen de €850 tot €2125.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten schommelen tussen de €475 tot €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Bronneger komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen komen uit tussen de €225 en €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Uitleg over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten bedragen tussen de €340 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Bronneger.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Investeren in markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van woningen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €720 tot wel €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Bronneger: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen variëren tussen de €340 en €850. In deze koopgids lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos aan te brengen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €50,00 – €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bronneger: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en unieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijzen van €115 tot wel €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie prijsindicaties van €62,5 tot wel €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bronneger: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden tientallen kleuren en materialen zoals o.a. stof, PVC, aluminium, kunststof, hout. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met prijsindicaties van €80 tot wel €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals stof, pvc, kunststof, bamboe, aluminium. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten vanaf €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Bronneger direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij circa €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bronneger geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei opties: het type systeem, de materiaalsoort, het formaat en het soort bediening. In het schema hieronder bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bronneger in mei 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2200
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1425
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €155
Lamellen200 x 250 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Bronneger. In het schema hierna verstrekken we uitleg over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis & Formido, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Bece, Deponti, Husol, Weinor, Roma, Novoferm & Copaco, Swela, Dickson, Sunway, Milano, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Bronneger? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vind je ook monteurs en verkooppunten in Buinerveen, Buinen en Drouwenerveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand hangt af van het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Bronneger?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €250 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een basis rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €825). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €125 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Bronneger?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Bronneger. Dan komt er een ervaren vakman die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner de producten degelijk monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9527

Plaats een reactie