Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drouwenerveen vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Drouwenerveen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Vaak behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel afzonderlijke combinaties. Via onze site kan je aan de slag met een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien delen we een indicatie van de kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Drouwenerveen en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-drouwenerveen

Zonnescherm laten plaatsen in Drouwenerveen

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Drouwenerveen via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles fatsoenlijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de gemeente. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Drouwenerveen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De vakman hangt het zonneschermen of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Check of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Drouwenerveen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Drouwenerveen is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse prints en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 en €2950. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire oplossingen.

Handige knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen liggen tussen de €850 tot €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten bedragen tussen de €350 tot €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Drouwenerveen is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten liggen tussen de €400 tot wel €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten schommelen tussen de €370 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Drouwenerveen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De beste markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven liggen zo tussen de €690 t/m €1850.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Drouwenerveen: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen zo tussen de €340 tot €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest populaire producten.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te bevestigen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in talloze kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen verschillende varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, transparante, elektrische en een duo rolgordijn. De minimale investeringen schommelen tussen de €60,00 en €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drouwenerveen: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een speelse en authentieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €100 tot zo’n €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met kosten van €47,5 oplopend tot €185.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Drouwenerveen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen als bijvoorbeeld aluminium, hout, kunststof, PVC, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een tarief van €67,5 tot wel €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, stof, aluminium, bamboe. Handig voor brede / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Drouwenerveen inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €400. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Drouwenerveen zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij zo’n €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende aspecten: het type model, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Drouwenerveen in juli 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2250
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1350
Screenstot 400 cm breed€270 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €150
Lamellen150 x 100 cm€45 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €300
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Drouwenerveen. In de onderstaande tabel vind je een toelichting op de meest verkochte merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach en Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Husol, Roma, Toppoint, Novoferm en Swela, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Drouwenerveen? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna tref je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook installatiepartners en verkopers in Nieuw-Buinen, Bronnegerveen en Drouwenermond.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest bestelde soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw huis hangt af van het type raam, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Drouwenerveen?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De normale investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Zonnescreens €220 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een normaal rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €845). Overige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleuren en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Drouwenerveen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Drouwenerveen. Hierbij komt een lokale montagepartner die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm juist vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9525

Plaats een reactie