Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Buinen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Buinen? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt het beste tegen hevige zon. Soms creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien bieden we gemiddelde kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Buinen en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-buinen

Zonnescherm laten plaatsen in Buinen

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Buinen middels een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat alles op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakmannen uit de buurt. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Buinen en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De montage-specialist monteert het zonneschermen of gordijnen zoals afgesproken. Test of het netjes is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Buinen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Buinen is heel erg handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere opties zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €200 t/m €2675. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene types.

Meer informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Tip: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten liggen tussen de €925 tot €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Buinen is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €350 t/m €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 toepassingen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties variëren tussen de €370 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Buinen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €680 tot €1925.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een fijne temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Buinen: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €380 en €975. In de box hieronder behandelen we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in veel prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, dakraam, transparante, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €47,50 en €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Buinen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en unieke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met onkosten van €110 tot +/- €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een prijskaartje van €47,5 tot wel €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Buinen: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten ontzettend veel systemen en materialen als bijv. kunststof, aluminium, PVC, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijs van €85 tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van bamboe, aluminium, stof, pvc, kunststof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Buinen voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €440 en lopen op tot €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Buinen zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, plissé hor, lamellenhor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, valraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal thema’s: de productcategorie, type materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het schema hieronder vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Buinen in juli 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€865 – €2250
Uitvalschermtot 4 meter breed€360 – €1300
Screenstot 4 meter breed€240 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €155
Lamellen200 x 180 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Buinen. In het overzicht hierna tonen wij een aanvulling op de beste verkochte merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei & Wehkamp, Formido, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overweeg ook: Novoferm, Bece, Weinor, Roma, Husol, Deponti en Copaco, Lumenguard, Milano, Dickson, Swela, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Buinen? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna tref je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vind je ook montagebedrijven en verkooppunten in Drouwenerveen, Borger en Bronnegerveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Buinen?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De normale investeringen tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €550. Screens €270 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een basis rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €825). Budget opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale investeringen hangen af van: type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Buinen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Buinen. In die situaties komt een capabele professional die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering volgens de documentatie vastzetten. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9528

Plaats een reactie