Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Buinerveen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Buinerveen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse producten. Op deze pagina doorzoek je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast verstrekken we de huidige tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Buinerveen en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-buinerveen

Zonnescherm laten plaatsen in Buinerveen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Buinerveen via een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Buinerveen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het netjes is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Buinerveen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Buinerveen werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige opties zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel kleuren en groottes. De kosten variëren tussen de €200 – €2800. In het stukje hierna delen we veel info over de meest gekozen modellen.

De beste knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Tip: het scherm kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven variëren tussen de €825 tot zo’n €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten bedragen tussen de €350 en €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Buinerveen is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten liggen tussen de €400 tot €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Buinerveen.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Korte info over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen variëren tussen de €600 – €1825.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Buinerveen: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €330 en €800. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te bevestigen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €47,50 en €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Buinerveen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een warme en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijsindicaties van €95 tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €55 oplopend tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Buinerveen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals o.a. PVC, aluminium, kunststof, stof, hout. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een kostenplaatje van €67,5 tot +/- €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, kunststof, hout, pvc. Toe te passen voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij circa €65 en kunnen oplopen tot €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Buinerveen direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen beginnen bij zo’n €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Buinerveen bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, vast raam, valraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het type product, de materiaalkeuze, de afmetingen en het soort bediening. In de volgende tabel vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Buinerveen in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2050
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€355 – €1625
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €160
Lamellen100 x 50 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €230
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Buinerveen. In het overzicht hierna verstrekken we uitleg over de grootste merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, IKEA en Kwantum, Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Overweeg ook: Deponti, Roma, Toppoint, Weinor, Husol, Novoferm & Milano, Sunway, Copaco, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Buinerveen? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna verstrekken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook monteurs en showrooms in Gasselternijveenschemond, Drouwenerveen en Nieuw-Buinen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw stijl. We delen nu de beste zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Buinerveen?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De huidige tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Screens €250 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm betaal je om en nabij de €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een standaard rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €800). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €135 per raam). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het type / model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Buinerveen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Buinerveen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren professional die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het product volgens de documentatie vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9524

Plaats een reactie