Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Odoorn vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Odoorn? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende systemen. Op dit portaal doorzoek je een praktische handleiding dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Odoorn en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-odoorn

Zonnescherm laten plaatsen in Odoorn

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Odoorn via een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het product goed aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten in de regio. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Odoorn en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De vakman levert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Odoorn

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Odoorn is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel producten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €475 – €2800. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest gekozen oplossingen.

Het kopen van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €900 tot wel €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Moderne eigentijdse look.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 – €1200.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Odoorn is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties komen uit tussen de €350 – €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Te integreren in het kozijn.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten komen uit tussen de €270 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Odoorn.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Enorm lange levensduur.

Koopgids markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen bedragen tussen de €670 tot €1975.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Odoorn: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten liggen zo tussen de €350 en €925. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, moeiteloos zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in diverse designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, dakraam en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €55,00 – €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Odoorn: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een speelse en karakteristieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €90 tot wel €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €65 oplopend tot €155.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Odoorn: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen zoals onder andere stof, PVC, bamboe, hout, kunststof. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht onkosten van €77,5 oplopend tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van pvc, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Handig voor imposante / grote ramen en bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij circa €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Odoorn in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Odoorn zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten vanaf €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten: het type model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Odoorn in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2075
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1275
Screenstot 400 cm breed€290 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €150
Lamellen180 x 180 cm€80 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €350
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Odoorn. In de volgende tabel tonen wij een overzicht met de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo en Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Overige merken: Deponti, Roma, Weinor, Novoferm, Bece, Husol en Schlappi, Copaco, Dickson, Swela, Sunway, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Odoorn? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder vergelijk je gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal kom je ook in contact met installatiepartners en verkooppunten in Zwinderen, Odoornerveen en Klijndijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in diverse kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Odoorn?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte kosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €625. Zonnescreens €255 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een basis rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €830). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het product, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Odoorn?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Odoorn. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren expert die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional de producten op de juiste wijze installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7873

Plaats een reactie