Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Buurmalsen vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Buurmalsen? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste tegen hevige zon. Tevens win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit geweldig veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform bieden we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast geven we de geschatte kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Buurmalsen en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-buurmalsen

Zonnescherm laten plaatsen in Buurmalsen

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Buurmalsen via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het systeem fatsoenlijk vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Buurmalsen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De installateur hangt het uitvalscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Toets of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Buurmalsen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Buurmalsen is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel systemen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot zo’n €2800. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene keuzes.

Het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Disclaimer: het systeem kan kapot waaien bij wind. De kosten bedragen tussen de €900 tot €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten variëren tussen de €400 – €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Buurmalsen is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen tussen de €400 tot €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten schommelen tussen de €310 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Buurmalsen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van gebouwen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven liggen tussen de €680 – €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Buurmalsen: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten variëren tussen de €320 en €825. In het bijgaande stukje lees je informatie over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €50,00 en €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Buurmalsen: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en karaktervolle ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een kostenplaatje van €90 tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht prijzen van €57,5 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Buurmalsen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse vormen en materialen zoals bijv. kunststof, hout, bamboe, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met prijsindicaties van €77,5 oplopend tot €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, bamboe, kunststof, aluminium, stof. Handig voor hoge / grote ramen en bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij circa €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Buurmalsen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten vanaf €420 en kunnen oplopen tot €910.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Buurmalsen zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, plissé hor, inzethor, hordeur, lamellenhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: het soort model, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Buurmalsen in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2225
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€290 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €155
Lamellen200 x 180 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Buurmalsen. In de tabel hierna verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Karwei, Praxis en Formido, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Roma, Weinor, Deponti, Novoferm, Bece, Husol & Sunway, Copaco, Lumenguard, Milano, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Buren

Goedkope zonwering kopen in Buurmalsen? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform vind je ook installatiepartners en showrooms in Geldermalsen, Schelluinen en Meteren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in een groot aantal kleuren, prints en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Buurmalsen?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een basis rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €750). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €145 per raampartij). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Buurmalsen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Buurmalsen. Dan komt er een capabele montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional het zonnescherm fatsoenlijk ophangen. Zo profiteer je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4197

Plaats een reactie