Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eck en Wiel vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Eck en Wiel? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is zeer handig om de zon en warmte te weren. Daarbij biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan bijzonder veel verschillende modellen. Op dit portaal delen we een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bekijk je gemiddelde kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Eck en Wiel en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-eck-en-wiel

Zonnescherm laten plaatsen in Eck en Wiel

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Eck en Wiel door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles goed geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Eck en Wiel en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist monteert het uitvalscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Ga altijd na of het netjes is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Eck en Wiel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Eck en Wiel is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige producten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze designs en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €325 t/m €2700. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekozen toepassingen.

Laten monteren van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen liggen zo tussen de €900 t/m €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 tot zo’n €1300.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Eck en Wiel is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte kosten bedragen tussen de €350 tot zo’n €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Eck en Wiel.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van gebouwen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €710 tot zo’n €1950.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Eck en Wiel: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €370 tot €975. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in veel dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €47,50 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eck en Wiel: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Aanbod in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan kosten van €115 tot zo’n €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht prijzen van €55 tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Eck en Wiel: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit oneindig veel soorten en materialen zoals bijv. bamboe, PVC, hout, aluminium, stof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een tarief van €75 oplopend tot €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. bamboe, hout, pvc, aluminium, stof. Ideaal voor lange / grote ramen en passen perfect bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij gemiddeld €85 en kunnen oplopen tot €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Eck en Wiel op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Eck en Wiel zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €67,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van velerlei opties: het type product, het materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Eck en Wiel in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€370 – €1375
Screenstot 4 meter breed€265 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €160
Lamellen200 x 180 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €220
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €330
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Eck en Wiel. In de volgende tabel vind je uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei & Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Deponti, Weinor, Husol, Bece, Roma, Toppoint en Swela, Milano, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts in regio van Buren

Goedkope zonwering kopen in Eck en Wiel? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna vergelijk je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook leveranciers en verkopers in Kerk Avezaath, Ingen en Maurik.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij jouw stijl. We delen nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in velerlei kleuren, designs en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Eck en Wiel?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard prijzen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €200 per raam / kozijn. In het geval van een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €770). Budget soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €120 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Eck en Wiel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Eck en Wiel. Er komt dan een lokale monteur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de vakman het product vakkundig aanbrengen. Zo ben je verzekerd van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met stang of band werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4024

Plaats een reactie