Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ingen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Ingen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €80,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is geschikt tegen hevige zon. Ook behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn tientallen verschillende modellen. Via onze site delen we een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien vind je gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Ingen (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-ingen

Zonnescherm laten plaatsen in Ingen

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ingen door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste manier vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de gemeente. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Ingen en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de montagepartner. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals besproken. Check of het netjes is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ingen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ingen is praktisch om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere producten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot €2775. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest praktische modellen.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Advies: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €800 – €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen variëren tussen de €375 – €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Ingen komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €375 t/m €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven schommelen tussen de €250 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Ingen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van huizen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven liggen tussen de €660 tot wel €1900.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Ingen: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen variëren tussen de €310 tot €900. In het stukje hieronder lees je informatie over de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €57,50 tot €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Ingen: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een knusse en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een tarief van €90 tot wel €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijzen van €47,5 tot zo’n €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Ingen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen als kunststof, aluminium, hout, stof, bamboe. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijs van €70 tot wel €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals bamboe, hout, kunststof, stof, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €65 en kunnen oplopen tot €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Ingen voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ingen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van meerdere aspecten: het soort model, het materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna vind je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ingen in mei 2024.

Type zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€855 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €155
Lamellen150 x 100 cm€70 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Ingen. In het overzicht hierna bekijk je uitleg over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Bece, Novoferm, Weinor, Roma, Husol, Deponti en Dickson, Milano, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Buren

Goedkope zonwering kopen in Ingen? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook monteurs en showrooms in Maurik, Ommeren en Rijswijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die matcht met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest ideale soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Houten jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ingen?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Zonnescreens €240 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €820). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, motiefjes en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Ingen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Ingen. Hierbij komt een deskundige monteur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het systeem vakkundig vastzetten. Dankzij deze service ben je zeker van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4030, 4031

Plaats een reactie