Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maurik vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Maurik? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €50,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Tevens creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke producten. Via onze site vind je een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bekijk je gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Maurik en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-maurik

Zonnescherm laten plaatsen in Maurik

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Maurik door een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de overkapping of bij de slaapkamers. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Maurik en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De vakman levert het zonneschermen of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Controleer of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Maurik

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Maurik werkt erg goed om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €275 tot wel €2700. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest geziene types.

Alles wat je moet weten over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen bedragen tussen de €875 en €2225.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven schommelen tussen de €350 tot zo’n €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Maurik is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €200 tot zo’n €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties variëren tussen de €270 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Maurik.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van gebouwen. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen tussen de €720 tot €1975.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Maurik: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Ook brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten komen uit tussen de €370 en €925. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken types.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €50,00 en €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maurik: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een tarief van €90 tot wel €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een tarief van €50 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Maurik: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals stof, hout, PVC, kunststof, aluminium. Door de houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een tarief van €85 tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals hout, bamboe, aluminium, pvc, kunststof. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen starten bij om en nabij de €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Maurik professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij zo’n €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Maurik zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij zo’n €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal keuzes: het soort model, het gewenste materiaal, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Maurik in april 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€845 – €2325
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1425
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €170
Lamellen180 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €260
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €380
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Maurik. Hieronder vergelijk je details over de populairste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Karwei, Hubo en Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Toppoint, Bece, Roma, Husol, Weinor & Copaco, Lumenguard, Milano, Sunway, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Buren

Goedkope zonwering kopen in Maurik? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bespreken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Kapel Avezaath, Rijswijk en Wadenoijen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Maurik?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €600. Zonnescreens €215 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm betaal je al snel €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €795). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale bedragen hangen af van: het product, de grootte van het systeem, bediening, het gewenste materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Maurik?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Maurik. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale professional die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product fatsoenlijk aanbrengen. Zo ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met een handslinger is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4020, 4021

Plaats een reactie