Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijswijk vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Rijswijk? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is het meest effectief tegen hevige zon. Eveneens creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse systemen. Via deze website bieden we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens verstrekken we een kostenindicatie en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Rijswijk en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-rijswijk

Zonnescherm laten plaatsen in Rijswijk

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijswijk door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk experts in de gemeente. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Rijswijk en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De installateur levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Loop na of alles juist is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Rijswijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Rijswijk is het meest effectief om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot wel €2925. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de beste keuzes.

Details over knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Disclaimer: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten komen uit tussen de €925 tot €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten bedragen tussen de €400 t/m €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Rijswijk is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten liggen zo tussen de €350 tot wel €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €310 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Rijswijk.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Koopgids markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €690 t/m €1825.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Rijswijk: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €300 – €925. Bijgaand lees je informatie over de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende varianten zoals verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €65,00 tot €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Rijswijk: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een speelse en unieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met tarieven van €110 tot +/- €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met prijsindicaties van €50 tot zo’n €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Rijswijk: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit mega veel modellen en materialen als onder andere stof, bamboe, aluminium, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een tarief van €70 tot €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals aluminium, stof, kunststof, pvc, hout. Praktisch voor imposante / grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Rijswijk voor een unieke uitstraling

Shutters zijn strakke binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rijswijk zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, inzethor, hordeur, plissé hor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei onderdelen: het artikel, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Rijswijk in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€840 – €2100
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1275
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €175
Lamellen200 x 180 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €270
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rijswijk. In het schema hieronder bespreken we details over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach en Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Roma, Toppoint, Deponti, Bece, Husol, Novoferm en Milano, Swela, Sunway, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Buren

Goedkope zonwering kopen in Rijswijk? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bieden wij contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en verkopers in Wadenoijen, Eck en Wiel en Kerk Avezaath.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, prints en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Rijswijk?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €275 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €790). Budget soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 per raam). De totale onkosten hangen af van: het product, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, vormen / kleuren en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Rijswijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Rijswijk. Dan komt er een capabele vakman die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten juist aanbrengen. Op die manier geniet je van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4023

Plaats een reactie