Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ommeren vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Ommeren? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief tegen hevige zon. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse producten. Op dit platform delen we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens check je gemiddelde kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Ommeren en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-ommeren

Zonnescherm laten plaatsen in Ommeren

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Ommeren middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem fatsoenlijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ommeren en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De installateur levert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Ommeren

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ommeren is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 – €2800. In het volgende gedeelte behandelen we de meest moderne producten.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Tip: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten schommelen tussen de €875 t/m €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Moderne eigentijdse look.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €425 tot wel €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Ommeren is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen schommelen tussen de €350 en €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven variëren tussen de €360 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Ommeren.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte tarieven liggen tussen de €750 tot wel €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Ommeren: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen tussen de €380 en €975. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, makkelijk te monteren, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse modellen zoals transparante, elektrische, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €45,00 en €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Ommeren: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan prijzen van €95 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met prijzen van €52,5 tot wel €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Ommeren: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten gigantisch veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld stof, aluminium, PVC, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een tarief van €75 tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van bamboe, aluminium, kunststof, stof, hout. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten bij gemiddeld €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Ommeren met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij om en nabij de €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ommeren bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, lamellenhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €650.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via allerlei zaken: het soort model, het soort materiaal, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ommeren in mei 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€840 – €2200
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€375 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€265 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €175
Lamellen250 x 150 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €360
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Ommeren. In het schema hierna verstrekken we een toelichting op de meest bekende merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, IKEA en Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Roma, Toppoint, Bece, Weinor, Husol, Deponti & Sunway, Schlappi, Lumenguard, Milano, Copaco, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Buren

Goedkope zonwering kopen in Ommeren? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna verstrekken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook installatiepartners en verkopers in Rijswijk, Lienden en Eck en Wiel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, vormen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ommeren?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele prijzen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €205 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een basis rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €830). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: het product, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, designs en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Ommeren?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Ommeren. Hierbij komt er een deskundige expert die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de monteur het product op de juiste manier installeren. Zo profiteer je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens starten bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4032, 4033

Plaats een reactie