Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordscheschut vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Noordscheschut? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel afzonderlijke combinaties. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze verstrekken we een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Noordscheschut en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-noordscheschut

Zonnescherm laten plaatsen in Noordscheschut

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordscheschut via een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten in de gemeente. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Noordscheschut en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de lamellen zoals jij dat wilt. Test of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Noordscheschut

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Noordscheschut werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere modellen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in velerlei kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €225 – €2775. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest populaire types.

Kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Belangrijk: het doek kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen schommelen tussen de €900 tot zo’n €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen tussen de €325 tot zo’n €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Noordscheschut is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen zo tussen de €275 tot €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €350 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Noordscheschut.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen liggen tussen de €680 tot zo’n €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Noordscheschut: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €370 – €975. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €60,00 en €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordscheschut: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en authentieke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met onkosten van €100 oplopend tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een prijskaartje van €47,5 oplopend tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Noordscheschut: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit tientallen systemen en materialen als o.a. kunststof, hout, stof, aluminium, PVC. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijskaartje van €85 oplopend tot €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. pvc, hout, aluminium, stof, kunststof. Handig voor grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Noordscheschut inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, valramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven starten vanaf €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Noordscheschut zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Deze week diverse aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere keuzes: het artikel, de materiaalsoort, de maximale breedte en het soort bediening. In het schema hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Noordscheschut in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€385 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €175
Lamellen100 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€125 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Noordscheschut. Hierna tonen wij details over de grootste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, IKEA, Gamma en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Overige merken: Bece, Novoferm, Roma, Deponti, Husol, Weinor en Sunway, Milano, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Hoogeveen

Goedkope zonwering kopen in Noordscheschut? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder delen we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vergelijk je ook monteurs en showrooms in Zwartemeer, Alteveer en Roswinkel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de mooiste soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Noordscheschut?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €280 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een basis rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €825). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, kleuren en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Noordscheschut?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Noordscheschut. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Hierna zal de expert het product degelijk bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7914

Plaats een reactie