Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Meppen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Meppen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit gigantisch veel verschillende toepassingen. Via deze website geven we een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast check je de huidige tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Meppen en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-meppen

Zonnescherm laten plaatsen in Meppen

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Meppen door een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten in de gemeente. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk model geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en leukste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Meppen en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De installateur levert het uitvalscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het product goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Meppen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Meppen is zeer handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel opties zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 – €2675. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest handige systemen.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €800 tot zo’n €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven variëren tussen de €300 – €1275.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Meppen is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De normale prijzen bedragen tussen de €375 en €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen bedragen tussen de €290 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Meppen.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Praktische markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van gebouwen. Naast de basismodellen is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties bedragen tussen de €660 tot zo’n €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Meppen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Soms brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen bedragen tussen de €350 – €900. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te plaatsen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €60,00 – €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Meppen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en authentieke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €110 tot wel €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een prijs van €57,5 tot €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Meppen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit diverse systemen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, stof, hout, kunststof, PVC. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een kostenplaatje van €70 tot zo’n €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, bamboe, hout, aluminium, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten vanaf €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Meppen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €460. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Meppen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei factoren: het type model, het soort materiaal, de afmetingen en de manier van bedienen. In het volgende blokje bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Meppen in juni 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2200
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€385 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€55 – €165
Lamellen100 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Meppen. In het volgende schema bespreken we informatie over de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, IKEA en Wehkamp, Formido, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Weinor, Toppoint, Bece, Roma, Deponti, Husol & Swela, Lumenguard, Milano, Dickson, Schlappi, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Coevorden

Goedkope zonwering kopen in Meppen? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder bieden wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vergelijk je ook montagebedrijven en shops in Wezup, Benneveld en Wezuperbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw pand hangt af van de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, modellen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Meppen?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Screens €210 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een standaard rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €780). Voordelige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het product, het formaat, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, designs en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Meppen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Meppen. In die situaties komt een ervaren montagepartner die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het zonnescherm op de juiste wijze bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met een handslinger werkt prima, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7855

Plaats een reactie