Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Falom vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in De Falom? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig gigantisch veel afzonderlijke soorten. Via deze website geven we een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens verstrekken we de huidige tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in De Falom en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-de-falom

Zonnescherm laten plaatsen in De Falom

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in De Falom door een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie degelijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit De Falom en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de specialisten. Het installatiebedrijf installeert het knikarmscherm of de shutters zoals gewenst. Test of het netjes is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in De Falom

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering De Falom wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel vormen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot zo’n €2625. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest gekozen types.

Nieuwe terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Let op: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen komen uit tussen de €850 tot €2225.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €450 en €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in De Falom is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €350 t/m €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven komen uit tussen de €360 en €1350 voor rolluiken bestellen in De Falom.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten komen uit tussen de €650 en €1925.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie De Falom: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen bedragen tussen de €300 tot €875. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt allerlei types zoals lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €45,00 tot €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Falom: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op onkosten van €110 tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie kosten van €50 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën De Falom: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. In het assortiment zitten ontzettend veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, PVC, stof, hout, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een tarief van €72,5 tot +/- €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. aluminium, pvc, kunststof, hout, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in De Falom met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij circa €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Falom zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal opties: het artikel, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het overzicht hierna verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in De Falom in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2200
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €170
Lamellen200 x 200 cm€45 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €260
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €380
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in De Falom. In het volgende schema bieden wij een toelichting op de grootste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma en Leen Bakker, Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Check ook: Roma, Husol, Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint en Schlappi, Copaco, Milano, Swela, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in regio van Dantumadiel

Goedkope zonwering kopen in De Falom? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal kom je ook in contact met fabrikanten en showrooms in Sibrandahûs, Burdaard en Jannum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenjaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in De Falom?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De standaard kosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €210 per raampartij. Kies je voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €780). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de maximale lengte, de keuzes in bediening, het materiaal, kleur en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in De Falom?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in De Falom. In dat geval komt in lokale professional die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem volgens de documentatie installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9109

Plaats een reactie