Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Goingarijp vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Goingarijp? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en regel je al vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan geweldig veel afzonderlijke modellen. Via deze website vind je een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij check je de huidige tarieven en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Goingarijp en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-goingarijp

Zonnescherm laten plaatsen in Goingarijp

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Goingarijp middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het geheel juist opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of in de badkamer. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en praktische mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Goingarijp en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De professional plaatst het uitvalscherm of de duettes zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Goingarijp

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Goingarijp is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende artikelen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot wel €2900. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest bekende types.

Laten plaatsen van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €900 tot zo’n €2175.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten komen uit tussen de €425 tot wel €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Goingarijp is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De kosten schommelen tussen de €350 tot €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten bedragen tussen de €370 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Goingarijp.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van gebouwen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen komen uit tussen de €600 tot €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Goingarijp: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen tussen de €390 en €900. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in veel kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €62,50 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Goingarijp: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en rustieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een tarief van €100 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een prijs van €57,5 tot +/- €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Goingarijp: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen als onder andere stof, aluminium, kunststof, hout, PVC. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een tarief van €65 tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. kunststof, pvc, bamboe, stof, hout. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Goingarijp op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten vanaf €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Goingarijp geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten bij om en nabij de €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, uitzetraam, valraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende opties: de productcategorie, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hierna tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Goingarijp in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2050
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €175
Lamellen200 x 200 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €270
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €360
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Goingarijp. In het schema hieronder delen we een aanvulling op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, IKEA, Hornbach & Formido, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Bece, Toppoint, Husol, Roma, Weinor & Swela, Schlappi, Sunway, Milano, Copaco, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Goingarijp? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook installateurs en shops in Haskerhorne, Broek en Rohel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We delen nu de meest handige zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, dessins en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Goingarijp?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €700. Zonnescreens €255 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €815). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het product, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, dessins en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Goingarijp?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Goingarijp. Er komt dan een gediplomeerde monteur die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het systeem volgens de documentatie vastzetten. Met deze klusservice ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8511

Plaats een reactie