Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ouwster-Nijega vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Ouwster-Nijega? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende toepassingen. Op deze pagina vind je een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze geven we de geschatte kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Ouwster-Nijega en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-ouwster-nijega

Zonnescherm laten plaatsen in Ouwster-Nijega

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Ouwster-Nijega door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles goed geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel bedrijven in de gemeente. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Ouwster-Nijega en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Test of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Ouwster-Nijega

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ouwster-Nijega wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 – €2775. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest bekende modellen.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Tip: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €825 tot €2125.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties schommelen tussen de €425 – €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Ouwster-Nijega is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties komen uit tussen de €325 – €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten komen uit tussen de €250 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Ouwster-Nijega.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Korte info over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het pand. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €640 t/m €1875.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Ouwster-Nijega: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen variëren tussen de €360 – €800. In deze koopgids lees je informatie over de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en het duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €65,00 tot €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ouwster-Nijega: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te bestellen in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €100 oplopend tot €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan prijsindicaties van €50 tot wel €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Ouwster-Nijega: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen modellen en materialen als stof, PVC, bamboe, kunststof, aluminium. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan prijzen van €82,5 tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. aluminium, bamboe, stof, pvc, hout. Geschikt voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €85 en lopen op tot €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Ouwster-Nijega vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij €470. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Ouwster-Nijega zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €82,5 en lopen op tot €575.

 • Te monteren op: schuifraam, uitzetraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei zaken: het type product, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In het volgende schema tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ouwster-Nijega in juni 2024.

Soort zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€825 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€395 – €1500
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €950
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €170
Lamellen100 x 50 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €300
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Ouwster-Nijega. In de volgende tabel vind je een aanvulling op de meest bekende merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Roma, Novoferm, Weinor, Husol, Bece, Toppoint & Sunway, Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Ouwster-Nijega? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bespreken we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Goingarijp, Oldeouwer en Broek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, prints en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ouwster-Nijega?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €210 op basis van één kozijn. In het geval van een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €775). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €130 per raampartij). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de afmetingen, de keuzes in bediening, het materiaal, designs en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Ouwster-Nijega?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Ouwster-Nijega. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die ieder raam opmeet aan huis. Hierna zal de vakman het zonnescherm juist ophangen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8514

Plaats een reactie