Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Luinjeberd vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Luinjeberd? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en regel je al vanaf €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn geweldig veel verschillende producten. Op dit platform doorzoek je een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast geven we de huidige tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Luinjeberd en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-luinjeberd

Zonnescherm laten plaatsen in Luinjeberd

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Luinjeberd middels een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het product goed gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en leukste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Luinjeberd en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de experts. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals overeengekomen. Toets of het netjes is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Luinjeberd

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Luinjeberd is het meest doeltreffend om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 en €2900. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de beste keuzes.

Prijzen en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Noemenswaardig: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €900 tot €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen bedragen tussen de €450 – €1225.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Luinjeberd is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €325 – €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijzen liggen tussen de €310 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Luinjeberd.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Nieuwe markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties liggen zo tussen de €740 tot €1700.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Luinjeberd: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten liggen zo tussen de €300 tot €850. Bijgaand geven we een toelichting op de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in honderden kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen verschillende varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €57,50 en €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Luinjeberd: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €100 tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een tarief van €57,5 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Luinjeberd: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit mega veel kleuren en materialen als bijv. bamboe, hout, stof, PVC, aluminium. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een prijs van €75 oplopend tot €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. kunststof, pvc, aluminium, stof, bamboe. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Luinjeberd voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten vanaf €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Luinjeberd zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Deze weert vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van diverse aspecten: het type systeem, het materiaal, het formaat en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Luinjeberd in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2125
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€380 – €1250
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €160
Lamellen180 x 180 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €360
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Luinjeberd. In het schema hieronder bieden wij een toelichting op de meest verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, IKEA en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Ook interessant: Bece, Roma, Husol, Novoferm, Deponti, Toppoint & Schlappi, Sunway, Dickson, Lumenguard, Swela, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Luinjeberd? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna tref je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website check je ook installatiepartners en winkels in De Knipe, Rottum en Gersloot.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van het soort raam, de ligging van je huis, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, designs en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Luinjeberd?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Buitenscreens €235 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een standaard rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €760). Voordelige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €135 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Luinjeberd?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Luinjeberd. Er komt dan een gespecialiseerde expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hierna zal de vakman het product op de goede manier monteren. Zo ben je zeker van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is acceptabel, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8459

Plaats een reactie