Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vegelinsoord vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Vegelinsoord? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Ook verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Vegelinsoord en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-vegelinsoord

Zonnescherm laten plaatsen in Vegelinsoord

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Vegelinsoord door een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Vegelinsoord en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de lamellen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Vegelinsoord

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Vegelinsoord wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €400 t/m €2950. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische producten.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Advies: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale prijzen variëren tussen de €825 tot zo’n €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 tot wel €1275.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Vegelinsoord is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De normale tarieven variëren tussen de €325 tot zo’n €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen komen uit tussen de €250 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Vegelinsoord.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Effecten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten schommelen tussen de €690 tot wel €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Vegelinsoord: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen liggen zo tussen de €370 en €950. In het bijgaande stukje behandelen we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk op te hangen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er bestaan allerlei types zoals dakraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €55,00 en €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vegelinsoord: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen geven een luxe en authentieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie kosten van €105 oplopend tot €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met tarieven van €62,5 oplopend tot €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Vegelinsoord: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals o.a. stof, kunststof, PVC, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een prijs van €85 tot zo’n €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van hout, kunststof, stof, bamboe, aluminium. Praktisch voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vegelinsoord met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, vaste ramen, dakramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij om en nabij de €460 en lopen op tot €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vegelinsoord geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei keuzes: de productcategorie, het soort materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Vegelinsoord in juni 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2100
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€255 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€315 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €170
Lamellen200 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €220
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Vegelinsoord. In het schema hieronder vergelijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach & FonQ, Kwantum, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Zie ook: Novoferm, Deponti, Weinor, Husol, Roma, Bece & Sunway, Dickson, Milano, Copaco, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van De Fryske Marren

Goedkope zonwering kopen in Vegelinsoord? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bespreken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en shops in Sintjohannesga, Haskerdijken en Oudehaske.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekochte zonwering types per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Vegelinsoord?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Buitenscreens €275 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €845). Budget producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 per raam / kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, soort bediening, het soort materiaal, prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Vegelinsoord?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Vegelinsoord. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde montagepartner die de raampartij inmeet bij je thuis. Hierna zal de expert de zonwering volgens de documentatie aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je zeker van goede zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is voldoende, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8467

Plaats een reactie