Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Broek op Langedijk vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Broek op Langedijk? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel situaties behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke systemen. Op dit portaal verstrekken we een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens delen we de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Broek op Langedijk en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-broek-op-langedijk

Zonnescherm laten plaatsen in Broek op Langedijk

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Broek op Langedijk door een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel experts die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, energie besparen, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Broek op Langedijk en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf monteert de screens of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Broek op Langedijk

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Broek op Langedijk is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei kleuren en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 – €2600. In onderstaande alinea beoordelen we de meest handige oplossingen.

Laten monteren van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen komen uit tussen de €875 en €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen bedragen tussen de €475 – €1275.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Broek op Langedijk is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale prijzen liggen zo tussen de €400 tot €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De tarieven komen uit tussen de €320 – €1425 voor rolluiken bestellen in Broek op Langedijk.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Adviezen over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten bedragen tussen de €750 t/m €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Broek op Langedijk: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten variëren tussen de €340 tot €800. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €62,50 tot €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Broek op Langedijk: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een exclusieve en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een tarief van €90 tot zo’n €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijs van €47,5 tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Broek op Langedijk: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden mega veel systemen en materialen zoals onder andere hout, kunststof, stof, bamboe, PVC. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht prijsindicaties van €82,5 tot zo’n €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, stof, kunststof, bamboe, pvc. Handig voor grote ramen en passen perfect bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Broek op Langedijk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij gemiddeld €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Broek op Langedijk zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen beginnen bij circa €67,5 en kunnen oplopen tot €800.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, schuifraam, valraam, tuimelraam, vast raam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het soort model, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en het soort bediening. In het schema hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Broek op Langedijk in april 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2150
Uitvalschermtot 4 meter breed€350 – €1625
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1225
Rolgordijn150 x 250 cm€50 – €150
Lamellen200 x 200 cm€50 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Broek op Langedijk. In het schema hierna tref je uitleg over de populairste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis & Kwantum, Formido, Bol.com, Wehkamp, FonQ.
 • Overige merken: Roma, Deponti, Husol, Bece, Novoferm, Toppoint en Dickson, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Swela, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Dijk en Waard

Goedkope zonwering kopen in Broek op Langedijk? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna bespreken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker check je ook installateurs en showrooms in Spanbroek, Zuid-Scharwoude en Hoogwoud.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, prints en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Broek op Langedijk?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €600. Zonnescreens €240 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een normaal rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €790). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 per raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale breedte, soort bediening, het soort materiaal, designs en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Broek op Langedijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Broek op Langedijk. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale montagepartner die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het zonnescherm op de juiste manier ophangen. Op die manier geniet je van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1720, 1721, 1834

Plaats een reactie