Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Susteren vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Susteren? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt het beste om je woning koel te houden. Tevens realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende modellen. Op dit portaal geven we een uitgebreid advies waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop bieden we de huidige tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Susteren en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-susteren

Zonnescherm laten plaatsen in Susteren

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Susteren via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het scherm goed vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je gemakkelijk experts uit de buurt. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Susteren en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De vakman hangt het terrasscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Susteren

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Susteren is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende toepassingen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 tot wel €2950. In het volgende gedeelte lees je informatie over de beste systemen.

Uitleg over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Let op: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen komen uit tussen de €875 – €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten schommelen tussen de €375 en €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Susteren is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten bedragen tussen de €375 tot wel €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale prijzen komen uit tussen de €290 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Susteren.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het comfort van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van gebouwen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten schommelen tussen de €640 tot zo’n €1600.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Susteren: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen tussen de €360 en €950. In het bijgaande stukje delen we veel info over de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te installeren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse modellen zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €50,00 en €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Susteren: eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en rustieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €90 tot +/- €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan tarieven van €57,5 tot wel €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Susteren: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. In het assortiment zitten mega veel dessins en materialen zoals o.a. kunststof, hout, bamboe, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een prijs van €75 oplopend tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van aluminium, pvc, kunststof, stof, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij circa €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Susteren inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen starten bij om en nabij de €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Susteren zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit type weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten vanaf €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draairaam, valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via meerdere zaken: het soort product, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de bediening. Hierna delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Susteren in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2075
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€365 – €1525
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1225
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €150
Lamellen200 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€110 – €360
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Susteren. In het volgende blokje delen we een overzicht met de meest verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma & Bol.com, Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Zie ook: Weinor, Bece, Husol, Deponti, Toppoint, Roma & Lumenguard, Dickson, Milano, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Echt-Susteren

Goedkope zonwering kopen in Susteren? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna verstrekken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Stevensweert, Roosteren en Ohé en Laak.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, motiefjes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Susteren?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De huidige prijzen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Zonnescreens €275 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €770). Overige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleur en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Susteren?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Susteren. Hierbij komt er een deskundige installateur die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten goed bevestigen. Op die manier heb je gegarandeerd optimale zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6114

Plaats een reactie