Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eenum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Eenum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is praktisch tegen hevige zon. Soms creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke modellen. Op dit platform geven we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze delen we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Eenum en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-eenum

Zonnescherm laten plaatsen in Eenum

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Eenum door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Eenum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De installateur installeert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Check of alles juist is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Eenum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Eenum is zeer handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse artikelen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse dessins en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €250 tot €2675. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest handige types.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen tussen de €925 tot wel €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen zo tussen de €450 – €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kan goed tegen een stootje.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Eenum komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten schommelen tussen de €250 t/m €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten schommelen tussen de €330 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Eenum.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Genieten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij monumenten. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De tarieven komen uit tussen de €680 en €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Eenum: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten variëren tussen de €370 – €825. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te monteren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam en een duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €47,50 tot €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eenum: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een prijs van €105 tot +/- €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie kosten van €62,5 tot zo’n €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Eenum: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel dessins en materialen zoals bijv. aluminium, kunststof, bamboe, hout, stof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een tarief van €85 tot +/- €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. bamboe, kunststof, pvc, stof, aluminium. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij circa €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Eenum inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij circa €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €850.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Eenum geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €77,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, schuifraam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende thema’s: het type product, type materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Eenum in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2250
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €170
Lamellen250 x 150 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €270
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €310
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Eenum. In het volgende blokje bekijk je informatie over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA & FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Husol, Bece, Weinor, Roma, Deponti, Novoferm en Dickson, Sunway, Lumenguard, Swela, Schlappi, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Eenum? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website bekijk je ook fabrikanten en showrooms in Spijk, Zeerijp en Oosterwijtwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in diverse kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Eenum?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De huidige onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €240 per raampartij. Wanneer je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een basis rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €830). Voordelige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €130 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Eenum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Eenum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Vervolgens kan de professional het product volgens de documentatie monteren. Dankzij deze service geniet je van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met stang of band is werkbaar, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9913

Plaats een reactie