Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vaassen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Vaassen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief om zonnestralen te weren. Meestal realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke modellen. Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook delen we een indicatie van de kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Vaassen (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-vaassen

Zonnescherm laten plaatsen in Vaassen

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Vaassen door een lokale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het geheel volgens de documentatie aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je razendsnel experts die werkzaam zijn in de regio. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Vaassen en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De specialist plaatst de screens of de lamellen zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Vaassen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Vaassen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele producten zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot wel €2775. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire toepassingen.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Advies: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De prijzen variëren tussen de €925 t/m €2075.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven liggen zo tussen de €450 en €1275.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Vaassen is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen liggen zo tussen de €250 tot €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen liggen zo tussen de €360 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in Vaassen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Uitleg over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten variëren tussen de €620 t/m €1975.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Vaassen: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen komen uit tussen de €300 – €825. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in veel soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt allerlei types zoals elektrische, transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €55,00 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vaassen: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en brocante ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie prijzen van €105 oplopend tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een tarief van €60 tot +/- €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Vaassen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen als o.a. hout, bamboe, stof, aluminium, PVC. Via de houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met kosten van €75 tot +/- €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van stof, aluminium, pvc, hout, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en matchen goed met een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vaassen op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten vanaf €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Vaassen zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €87,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van verschillende factoren: het type product, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vaassen in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2200
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1425
Screenstot 4 meter breed€250 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €155
Lamellen250 x 250 cm€70 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €330
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Vaassen. Hierna vergelijk je een toelichting op de populairste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo en Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Novoferm, Bece, Toppoint, Roma & Copaco, Lumenguard, Dickson, Swela, Milano, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Epe

Goedkope zonwering kopen in Vaassen? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform kom je ook in contact met leveranciers en winkels in Lemelerveld, Wapenveld en Emst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest gekochte zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, modellen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Vaassen?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige tarieven vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €255 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €800). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Vaassen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Vaassen. Hierbij komt een ervaren montagepartner die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert de zonwering op de juiste wijze monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8170, 8171, 8172

Plaats een reactie